Voorwaarden voor installatie

De doeken van een Barrisol spanplafond worden speciaal voor uw project op maat gemaakt. Eventueel kunnen zeer specifieke afwerkingen en aanpassingen nog nodig zijn tijdens de installatie. Deze worden op locatie gedaan, tijdens de montage. Om scheuren, naden en oneffenheden te voorkomen, is het zeer belangrijk om de volledige plaatsing te laten gebeuren door een erkend Barrisol installateur. Een erkend installateur heeft een technische opleiding gevolgd in het opleidingscentrum van Barrisol Normalu en kan je verzekeren van het allermooiste resultaat. Akoestiek Montage Brabant heeft alle kennis in huis om Barrisol doeken op een juiste manier te plaatsen: Wij zijn al bijna 15 jaar officieel dealer van Barrisol en hebben inmiddels meer dan 500 spanplafonds geplaatst.

Spanplafond in een keuken een van de voordelen van een spanplafond is dat het akoestiek enorm verbeterd

Voorwaarden voor installatie

Voor het plaatsen van een Barrisol spanplafond starten wij onze aanpak altijd met een bezichtiging op locatie. Zo kunnen we alle eventuele lastige punten in kaart brengen en zijn onze monteurs goed voorbereid voor een goede installatie. Eventuele pijnpunten worden zo vroegtijdig in kaart gebracht en verholpen zodat hier tijdens de montage rekening mee kan worden gehouden.

Er zijn echter een aantal dingen om alvast rekening mee te houden wanneer je een Barrisol spanplafond wil laten plaatsen. Voor een verbouwing is het voor de installatie van een Barrisol plafond niet altijd vereist dat meubels verplaatst worden. Wel zorgen we er altijd voor dat meubels worden beschermd met dekens of ander afdekmateriaal (met namen bij hoogglans). Bij installatie wordt de ruimte namelijk verhit tot een hoge temperatuur om de doeken uit te kunnen rekken.

Bij nieuwbouw worden de plafonds alleen geplaatst in reeds stofvrije, en wind- en waterdichte ruimtes.

  • Het plenum boven het plafond dient 100% luchtdicht te zijn;
  • Alle isolatie die in het plenum geplaatst zijn, zijn niet ontvlambaar;
  • De rolluikbakken moeten winddicht gemaakt worden.


Een Barrisol spanplafond kan in de meeste gevallen binnen enkele uren worden geplaatst.


Toepassen van licht

Spots kunnen gemakkelijk in een Barrisol plafond geplaatst worden. Het is ook mogelijk een licht-doorlatend spanplafond te installeren. In het geval van het gebruik van spotjes, is het belangrijk dat de sterkte niet hoger is dan 50 watt. Spots waarvan de temperatuur aan de buitenring hoger is dan 60°c, zijn niet geschikt om in een Barrisol plafond te plaatsen. Door deze hitte wordt het spanplafond slap en geeft dit oneffenheden.

Een Barrisol spanplafond blijft decennia lang kwaliteit- en kleurvast. Mochten er onverhoopt toch klachten of technische problemen optreden, dan is het belangrijk Akoestiek Montage Brabant zo snel mogelijk te contacteren. Zo kan in de meeste gevallen binnen de gegeven garantie ieder probleem worden opgelost. Maar ook wanneer je later besluit een aanpassing te willen doen aan je Barrisol akoestisch spanplafond, denk bijvoorbeeld aan het toepassen van (een andere kleur) licht, is je plafond altijd zeer eenvoudig uitneembaar en aanpasbaar.

Spanplafond in een woonkamer