Voordelen van een spanplafond

Er zijn veel verschillende redenen waarom je voor een spanplafond zou kiezen. Verschillende voordelen zijn dat  een spanplafond de akoestiek in een ruimte verbetert, is een spanplafond volledig aanpasbaar naar eigen wensen, vrijwel onderhoudsvrij, en zeer makkelijk en snel te monteren. Hiernaast is een spanplafond geschikt voor vrijwel iedere ruimte, zelfs in badkamers of binnenzwembaden. Is jouw plafond aan vervanging toe? 11 redenen waarom een spanplafond de meest aantrekkelijke optie is! 

Spanplafond in een woonruimte voordelen van een spanplafond is dat het makkelijk is schoon te maken
Spanplafond bij een zwembad een van de voordelen van een spanplafond is dat het vochtbestendig is

Voordelen spanplafond

1. Een volledig nieuw en strak plafond welke je oude plafond geheel wegwerkt.
Nieuw plafond

Een spanplafond verstopt als het ware je oude plafond, waardoor deze totaal onzichtbaar wordt. Het resultaat is een nieuw en volledig strak plafond, zonder dat verbouwingen nodig zijn waarbij het oude plafond wordt weggehaald. Ook kabels en scheuren kunnen zonder moeite volledig worden weggewerkt. Een ideale oplossing dus voor renovatiewerkzaamheden.

2. Een spanplafond werkt akoestisch en verwijdert dus de galm in een ruimte.
Verbetert de akoestiek

Een vervelende galm, geluidsoverlast, of een onrustige sfeer in een ruimte: een spanplafond biedt de oplossing. In de ruimte tussen het gespannen doek en het oude plafond wordt isolatiemateriaal geplaatst waardoor geluid volledig wordt geïsoleerd. Door middel van duizenden microperforaties wordt het geluid opgenomen in plaats van weerkaatst, waardoor de akoestiek in een ruimte sterk verbetert.

3. Zeer snelle montage en eventuele demontage bij aanpassingen;
Vlotte installatie

Een spanplafond kan meestal binnen enkele uren worden aangebracht. Deze wordt via opwarmen in de randprofielen gespannen, en is na afkoeling vlakker en meer gespannen dan iedere andere plafondafwerking. De snelle montagetijd scheelt veel geld, doordat manuren worden bespaard en het oude plafond niet hoeft te worden uitgebroken.

4. Extreem onderhoudsarm en dus geschikt voor iedere (zelfs vochtige) ruimte, zonder last van schimmelvorming.
Onderhoudsarm

Een spanplafond is vrijwel onderhoudsvrij. Stof- of nicotineresten worden niet door een spanplafond opgenomen, waardoor schoonmaken vrijwel onnodig is. Ook schimmels kunnen niet hechten aan een spanplafond, waardoor deze ook geschikt is voor bijvoorbeeld badkamers of binnenzwembaden.

5. Keuze uit vele modellen en meer dan 230 kleuren.
Veel kleuren

Bij de keuze van een spanplafond kun je je creativiteit de vrije loop laten. Werkelijk alle prints, vormen, kleuren en sierlijsten zijn mogelijk. Ook kun je foto’s laten printen op je spanplafond en zijn zelfs driedimensionale constructies mogelijk. Zo maak je van je plafond een échte blikvanger.

6. Veel mogelijkheden wat betreft verlichting.

Ook wanneer het aankomt op verlichting zijn spanplafonds een ideale oplossing. Zowel spotjes boven of onder het spanplafondoppervlak zijn mogelijk, evenals een licht-doorlatend plafond. Hierdoor creëer je één egaal en sfeervol licht in de gehele ruimte.

Spanplafond in een keuken een van de voordelen van een spanplafond is dat het akoestiek enorm verbeterd
Akoestisch spanplafond zonder naden en goede akoestiek dat is een van de voordelen van een spanplafond
7. Een spanplafond werkt deels isolerend, wat scheelt in energiekosten.

Een spanplafond verlaagt je ruimte, waardoor energiekosten worden bespaard. Hiernaast werkt het akoestische isolatiemateriaal ook deels voor warmte-isolatie, waardoor de gewenste temperatuur beter blijft hangen. Ook bestaan er spanplafonds die werken als een klimaatplafond, waardoor de ruimte altijd naar wens kan worden gekoeld of verwarmt.

8. Leidingen, kabels, en een vervallen oud plafond zijn zeer makkelijk weg te werken.
Geen leidingen

Doordat een spanplafond het bestaande, oude plafond verstopt, worden ook kabels, scheuren, oneffenheden, of andere installaties makkelijk verborgen. Een spanplafond wordt exact gemeten op de afmetingen van een ruimte, waardoor alles kan worden weggewerkt.

9. In de meeste gevallen volledig naadloos.
Naadloos

Een spanplafond bestaat uit een aantal gelaste banen van folie, die samen een op maat gemaakt doek vormen. De naden van deze aan elkaar gelaste banen zijn onzichtbaar. Het plafond wordt via opwarmen in de randprofielen gespannen, en is na afkoeling vlakker en meer gespannen dan ieder andere plafondafwerking. Een van de voordelen van een spanplafond is dat er geen naden te zien zijn in het plafond.

10. Zeer lange levensduur met 100% kwaliteitsbehoud en daarna 100% recyclebaar.
Recyclen

Een spanplafond van Barrisol gaat levenslang mee. De kwaliteit, kleur, en akoestische kwaliteiten van een spanplafond blijven altijd behouden en dit garanderen wij dan ook.

11. Brandveiliger dan ieder ander type plafond.
Brandveilig

Onze spanplafonds voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen waardoor deze zeer veilig zijn om toe te passen in openbare ruimtes, zoals kantoren of restaurants. Een spanplafond verpulvert in geval van brand, en werkt daarom brandvertragend.

Spanplafond in een badkamer ook dat is een van de voordelen van een spanplafond