Mogelijkheden spanplafond

Een spanplafond is een kunststofdoek dat onder het oude bestaande plafond gespannen wordt op de profielen aan de muren – vandaar de naam spanplafond. Door deze techniek ontstaat een geheel nieuw plafond, zonder dat verbouwingen nodig zijn. Wat de spanplafonds van Barrisol ook zo bijzonder maakt zijn de akoestische verbeteringen die optreden in een ruimte. Een spanplafond biedt hiernaast ontzettend veel mogelijkheden in allerlei type ruimtes. Vorm, kleur, verlichting, sierlijsten, prints: alles kan naar wens op maat worden gemaakt. Onze adviseurs helpen je graag om het plafond dat bij jou past te realiseren.

Spanplafond in een woonruimte
Akoestisch spanplafond verlichting

Spanplafond met verlichting

Wat betreft verlichting is bij een spanplafond vrijwel alles mogelijk. Zo kun je kiezen voor een bepaalde mate van lichtdoorlatendheid van een plafond, waardoor de verlichting als het ware door het plafond heen komt. Je creëert dan één egaal, sfeervol licht in de gehele ruimte. Ook hoef je met deze techniek geen gaten in het plafond te maken en verminder je schaduwvorming.

Er zijn echter ook voldoende mogelijkheden om spotjes in het spanplafond te plaatsen. Deze kunnen zowel boven als onder het doek worden geplaatst. Wanneer de spotjes boven het spanplafond worden geplaatst, creëer je zachte lichtcirkels die een warme sfeer creëren. Kies je ervoor om de spotjes onder het doek te plaatsen, dan geniet je van hardere lichtcirkels op bepaalde plekken.

Het is zelfs mogelijk om verlichting pas later toe te voegen, omdat het zo gemakkelijk is om een spanplafond te demonteren en vervolgens opnieuw te monteren.

Woonhuis, restaurant, kantoor of bioscoopzaal

Eigenlijk zijn de mogelijkheden bij een spanplafond letterlijk eindeloos. Bekijk onze inspiratie pagina voor een greep uit de mogelijkheden. Een spanplafond is uitermate geschikt voor een kantoor, restaurant, bioscoopzaal, woonkamer, maar ook voor vochtige ruimtes zoals badkamers en binnenzwembaden. Doordat een spanplafond zulke minimaal onderhoud en schoonmaak behoeft, is deze voor iedere ruimte geschikt. Ook is een spanplafond extreem brandwerend, en dus zeer veilig in openbare ruimtes zoals kantoren en restaurants. Lees daarom alle voordelen van een spanplafond ten opzichte van een normaal plafond op deze pagina

Akoestisch spanplafond kantoor