Een duurzaam spanplafond

Barrisol heeft altijd veel belang gehecht aan respect voor het milieu. Want een mooiere wereld voor morgen, start vandaag.

Barrisol behoudt in de uitvoering van al haar kerntaken dan ook altijd respect voor het milieu en de duurzame ontwikkeling. Daarnaast zijn alle akoestische doeken van Barrisol gemaakt van recyclebaar materiaal.  

Duurzaamheid logo

Barrisol en ecologische producten

Barrisol spanplafonds: hoogwaardig en recyclebaar materiaal

De Barrisol folie welke wordt gebruikt voor een duurzaam spanplafond is opgebouwd uit een copolymeer, het resultaat van een toekomstgericht onderzoek.

Dit materiaal kan volledig worden gerecycled en is (B-s1, d0 / B-s2, d0 / B-s3, d0 — afhankelijk van de finish), B-s2, d0 geclassificeerd. Het voldoet aan de strengste eisen voor milieuvriendelijke en veilige materialen.

Recyclen van de Barrisol folies

Alle materialen die worden gebruikt voor de productie van de folies, zijn recyclebaar of gemaakt van gerecyclede materialen. Deze inbreng voor het milieu is zeer belangrijk, wetende dat er jaarlijks meer dan 1 miljoen m2 aan Barrisol plafond gemaakt wordt. De Barrisol folies worden na gebruik gerecycled om er nieuwe folies of andere gerecyclede materialen van te maken. Daarbij is in het productieproces van het materiaal geen water nodig. De folie is tevens niet vlambaar en niet giftig. Daarom is ieder Barrisol spanplafond is dus volledig duurzaam.

Het terugnemen van oude folies voor recyclen
Waarom Barrisol plafonds

Barrisol neemt oude of overgebleven folies van de installateurs terug om te gebruiken in haar recycleproces. Deze folies, waarvan sommigen inmiddels al ouder dan 20 jaar, worden gebruikt voor het nieuwe milieuvriendelijk programma Barrisol Les Recyclés.

Barrisol en het milieu