Volkswagen Paviljoen Duitsland

Deze spiraalvorm van 16 m hoog en 35 m lang werd door de architecten van de Plex-groep ontworpen als een echte multimediale structuur. In het midden van het paviljoen van Volkswagen in Duitsland animeren lichtspel en videoprojectie deze bewegende spiraal, bekleed met Barrisol-folie. Mobiele schermen worden automatisch op ooghoogte van de bezoeker geplaatst. De gebruikte Barrisol-folies zijn: doorschijnend wit venus, satijnwit wit en geperforeerd wit mat.

Door gebruik te maken van een geperforeerd Barrisol-doek worden de akoestische kwaliteiten van dit product verbeterd. Het omgevingsgeluid wordt opgevangen door het grote object en wordt zo niet meer verplaatst in de ruimte. Door gebruik te maken van de Barrisol-3D-techniek laat Barrisol hier zien dat zij geen uitdaging uit de weg gaan.

Dit project laat zien dat een groot element in de ruimte de sfeer van het hele gebouw kan bepalen. Door gebruik te maken van dit grote element wordt de ruimte gevuld en ontstaat er een prachtig geheel. De dynamische vormen geven daarbij tevens een ruimtelijk gevoel.

Volkswagen Paviljoen Duitsland
Volkswagen Paviljoen Duitsland
Volkswagen Paviljoen Duitsland
Volkswagen Paviljoen Duitsland