Het Louvre in Abu Dhabi

Dit nieuwe museum is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Parijs en Abu Dhabi, met werken in bruikleen uit Frankrijk en een Franse architect, Jean Nouvel. Laatstgenoemde creëerde een museumstad op het eiland Saadiyat, 10 kilometer van het centrum van Abu Dhabi gelegen. Barrisol heeft ook zijn knowhow ingebracht: in de kinderruimte treffen we verlichte plafonds aan en in de VIP-ruimte zijn zwarte plafonds uit het Reflets Laqués®-assortiment aangebracht.

Door in de kinderruimte akoestiek en licht te combineren, worden twee essentiële zaken in één klap gevangen. Doordat kinderen vaak zorgen voor veel geluid en ruis, is het belangrijk dat dit geluid snel wordt “gevangen”. In een museum is het namelijk niet wenselijk dat dit geluid overal hoorbaar is. Achter de akoestische doeken wordt ledverlichting geplaatst. Doordat de akoestische doeken lichtdoorlatend zijn hoeft geen aparte plek te worden gecreëerd voor het licht. 

In de VIP-room van het Louvre in Abu Dhabi is een andere techniek van Barrisol toegepast. Hier is gekozen voor een zwart plafond dat tevens ook akoestisch verantwoord is. De geluidstrillingen worden opgevangen en worden hier niet in de ruimte teruggekaatst. Hierdoor hebben de bezoekers in deze ruimte een goede ervaring van het geluid.

Het Louvre in Abu Dhabi
Het Louvre in Abu Dhabi
Het Louvre in Abu Dhabi
Het Louvre in Abu Dhabi