Station Eindhoven

Het Station in Eindhoven is een project waar Akoestiek Montage Brabant 7 jaar lang bij betrokken is geweest, vanaf dag 1 aan de ontwerptafel van architect Luuk Veeger tot aan de complete nazorg van de renovatie. Na vele ontwerp- en sparsessies met NS en ProRail is besloten om Barrisol lichtplafonds toe te passen in de nieuwe tunnel aan het station, een gave uitdaging voor het team van Akoestiek Montage Brabant. Hiervoor is gekozen vanwege de relatief lage kosten voor onderhoud en duurzaamheid in de gehele levensduur van Barrisol lichtplafonds. In deze plafonds zijn verschillende 3D-lichtelementen toegevoegd, om een mooi egaal effect te creëren.

Hiernaast is ook een groot deel van de afbouw door AMB verzorgd, waaronder de verschillende metal-studwanden, koofconstructies, timmerwerken-, en isolatiesystemen. Gedurende de uitvoering van deze grote renovatie stuurde Akoestiek Montage Brabant ook onderaannemers aan. De grootste uitdagingen van dit project lagen in het feit dat het plafond over het totale oppervlak uit verschillende hoogtes bestond, waardoor veel moest worden gepionierd en getest om het led-effect zo optimaal mogelijk te krijgen. Gedurende deze complete renovatie is door middel van veel en diepgaand sparren met de architect en opdrachtgever een ontzettend mooi eindresultaat gerealiseerd, waar de NS en Prorail nog altijd erg tevreden mee zijn. De plafonds werken namelijk, 4 jaar later, nog altijd perfect en is er amper onderhoud of vervanging nodig geweest.

Wilt u meer informatie over dit prachtige project, neem dan  contact met ons op! Dit kan via de contactpagina.

Opdrachtgever: Heijmans
Architect: Luc Veeger 
Fabrikant akoestische doeken: Barrisol
Montagebedrijf: Akoestiek Montage Brabant

Station Eindhoven akoestisch spanplafond AMB
Station Eindhoven akoestisch spanplafond
Station Eindhoven akoestisch spanplafond
Station Eindhoven akoestisch spanplafond