Pathe Tuschinski

Tijdens dit gave project heeft AMB in samenwerking met de Haagse kunstenares Liesbeth Stinissen zaal 2 van de beroemde bioscoop Tuschinski in Amsterdam teruggebracht naar de gloriejaren van de bioscoop in 1920. De zaal samen met de reconstructie van het interieur heeft de grandeur van de jaren ‘20 weer in ere hersteld.

Het eerste idee van de kunstenares was om in de bioscoopzaal een muur- en plafondschildering te maken met olieverf. Maar vanwege de akoestiek adviseerde AMB om de schilderingen van Liesbeth Stinissen op akoestische doeken te printen. Liesbeth had nog niet eerder met akoestische doeken gewerkt, maar was direct overtuigd van de mogelijkheden. ‘De techniek staat niet stil en op deze manier konden we de grandeur van vroeger met moderne technieken terugbrengen.’

Zowel de wanden als het plafond van de zaal in Pathe Tuschinski zijn bekleed met bedrukte Barrisol textieldoeken. Voor dit project heeft Akoestiek Montage Brabant gekozen voor een textieldoek met structuur om het effect van een schildering na te bootsen. Ook voor het plafond is gekozen voor twaalf doeken met naadloze overgangen, waardoor het voor bezoekers lijkt of het plafond één grote muurschildering is. Om extra hoge akoestische waarden te creëren zijn achter de textieldoeken extra polyesterwol wanden geplaatst. Het resultaat is een uniek ‘out of the box’ project waarbij kunst en techniek samenkomen. Wij als Akoestiek Montage Brabant denken graag mee in bijzondere, creatieve oplossingen en we zijn trots dat we hier de akoestische bedrukte textielwanden en het plafond voor Pathé mochten realiseren.

Wilt u meer informatie over dit prachtige project, neem dan  contact met ons op! Dit kan via de contactpagina.

Opdrachtgever: Pathé
Architect: Rappange & Partners Architecten
Aannemer: Tenback Projecten
Fabrikant akoestische doeken: Barrisol
Montagebedrijf: Akoestiek Montage Brabant (AMB)

Pathé Tuschinski Amsterdam
Pathé Tuschinski Amsterdam
Pathé Tuschinski Amsterdam
Pathé Tuschinski Amsterdam