Barrisol Clim in huis
Barrisol Clim in huis
Barrisol Clim in huis
Barrisol Clim in huis
Barrisol Clim in huis
Barrisol Clim

Stil, onzichtbaar en egaal (alleen gegarandeerd met Barrisol Bio-sourced plaat). Barrisol Clim is de perfecte oplossing om akoestiek en klimaatregeling in één klap te vangen. Door het zachte briesje dat zich door de kamer verplaatst wordt de temperatuur op een geleidelijke manier geregeld. Daarnaast is de akoestiek in de ruimte perfect geregeld door de kwaliteiten van het spanplafond. 

Een innovatief ontwerp
Uitleg hoe het Barrisol Clim plafond werkt

De unieke en gepatenteerde, geopende vorm kan Barrisol C lim overstroom of door  blazen of door afzuigen  b tussen het plenum ruimte en de rest van de kamer. De  solide versie c  van het profiel is ontworpen om de doorgang van lucht door bepaalde muren te voorkomen.

Voor schone, gezonde lucht en een constante temperatuur
Schone lucht
Barrisol Clim uitleg koude lucht

1 Omgevingslucht wordt genomen langs de binnenwanden van de kamer, dan gekanaliseerd door een scheidingswand, ondersteund door de speciale Barrisol Cli– eenheid.

2 De lucht komt de airconditioning binnen *, waar deze wordt gefilterd en verwarmd of gekoeld voordat deze lucht wordt afgegeven in het plenum tussen het bovenste paneel en de bovenkant van de Barrisol ®   C li m ® .

3 Op het systeem kan een ventilatiekamer worden aangesloten om hygiënische nieuwe lucht in het plenum te injecteren en/of de lucht uit de ruimte te zuigen via de luchtinlaat box Barrisol Clim.

4 De geconditioneerde lucht mengt effectief met de nieuwe lucht en wordt verdeeld over het volume van het plenum.

5 Het Barrisol C li m plafond wordt één enorme diffusor die warmte of koelte uitstraalt over het hele oppervlak.

6 De geconditioneerde lucht stroomt langzaam over de buitenmuren.


Conditionering van uw lucht via het plafond
Airconditioning
Barrisol Clim verhit uitleg warme lucht

1 Of het nu zomer of winter is, geconditioneerde lucht stroomt zachtjes over de buitenmuren. Dit elimineert onaangenaam warme of koude muren.

2 Er ontstaat een natuurlijke luchtstroom door de ruimte in de kamer, met zo lage snelheden dat ze nauwelijks waarneembaar zijn.

3 Warmte straalt door het gehele oppervlak van het plafond en zorgt voor een aangename, zachte warmte of verkoeling.

Dankzij de constante wandtemperaturen, de natuurlijke luchtstroom en het grote warmtewisselende oppervlak van het plafond, biedt Barrisol C li m ongeëvenaard comfort, of u nu uw huis verwarmt of koelt.

Bewoners worden omgeven door een zacht gevoel van warmte of koelte. Er is geen lawaai en geen luchtverstoring. Het plafond werkt om de warmte of koelte extreem snel uit te stralen. U voelt binnen enkele minuten een opmerkelijke temperatuurverandering.

Een briesje zo zacht dat je het nauwelijks voelt
Zacht briesje
Barrisol Clim kan verhitten en verkoelen

Barrisol C li m egaliseert de temperatuur van zowel uw muren als de lucht, waar u zich ook in de kamer bevindt.

Het extreem lage temperatuurverschil tussen het hoofd en de voeten van een bewoner (1,0 ° C in verwarmingsmodus en 0,5 ° C in koelmodus), naast de bijna onmerkbare luchtsnelheid, betekent dat Barrisol  C li m ongeëvenaard comfort kan bieden.

In tegenstelling tot “statische” airconditioningplafonds (die hydraulische buizen gebruiken), biedt Barrisol C li m een bijna onbeperkt vermogen.

Het toegestane vermogen van 600W/m 2 voor verwarming en 550W/m 2 voor koeling zorgt ervoor dat het kan voldoen aan uw verwarmings- en koelingsbehoeften, waar ter wereld u zich ook bevindt.

De technische en praktische voordelen
Technische voordelen
  • Koelen en verwarmen;
  • Ruimteventilatie / gratis koeling;
  • Akoestisch en / of lichtgevend membraan;
  • Mogelijkheid om geluid of geprojecteerde video te integreren.


Praktische voordelen
  • Geen lelijke technische componenten te zien;
  • Elimineert zichtbare ventilatiehardware (maak ruimte vrij op uw muren en in uw huis);
  • Optimaliseert de hoogte van uw plenum;
  • Verbruikt tussen de 5 en 10% minder energie dan standaard airconditioning;
  • Milieuvriendelijk (minder energie, minder materiaal) AAA-prestaties voor koude lucht en AAA-verwarmingslucht, volgens de ISO 7730-norm.