Barrisol Acoustics
Barrisol Acoustics
Barrisol Acoustics
Barrisol Acoustics
Barrisol Acoustics
Barrisol Acoustics

Barrisol stelt geperforeerde spanplafonds voor om de geluiden op te nemen en de geluidsoverlast in openbare of privéruimtes te verminderen. Deze plafonds beperken het effect van nagalm voor een betere verstaanbaarheid en geluidscomfort. Door gebruik te maken van een akoestisch spanplafond wordt de akoestiek in uw ruimte verbeterd. Hierdoor wordt de ervaring van uw ruimte vele malen beter. 

Hoe werkt de absorptie van het geluid?

De akoestische plafonds van Barrisol worden bevestigd met het  Barrisol Tradition- of  Barrisol Star-systeem. Voor een beter resultaat kan een Barrisol Acoustics spanplafond gebruikt worden in combinatie met een akoestisch absorberend middel. Het doek van Barrisol wordt bevestigd aan uw plafond. Hierdoor worden de geluidstrillingen opgevangen en heeft u geen last van echo’s of ruis. 

Wat doet akoestiek in een ruimte

1 – Eerste geluid

2 – Omzetting van het geluid in thermische          energie

3 – Barrisol Acoustics

4 – Minder geluid


Akoestische absorptie vermindert de intensiteit van de geluidsgolven die in een kamer rondgaan. De golf die afkomstig is van een geluidsbron wordt gedeeltelijk geabsorbeerd door de Barrisol-plaat waardoor de nagalm wordt verminderd. De nagalm is daardoor prettiger en zorgt voor een betere ervaring van de ruimte. 

De technologie die in Barrisol Acoustics-platen is ingebouwd, zorgt ervoor dat spectaculaire akoestische resultaten worden verkregen.

Barrisol akoestische plafondtechnologie kan worden geïntegreerd in  openbare ruimtes zoals musea, luchthavens, kerken, restaurants of poppodia . Elke ruimte waar het comfort van de bewoners belangrijk is, is een ideale toepassing voor Barrisol.

Om het gewenste absorptieniveau te verkrijgen in overeenstemming met de verschillende omgevingen, stelt Barrisol 4 soorten platen voor: Nanoperf (A15), Acoperf (A20), Microacoustic (A30), Miniperf (A40).

Een kleine perforatie is in staat om hoge tonen te filteren, waar een grote perforatie (A40) gericht is op de lage tonen. Wanneer een akoestische meting wordt gedaan, kan uit de gegevens worden bekeken welke tonen de meeste nagalmtijd hebben. Aan de hand van deze gegevens is het mogelijk om een gewenste perforatie te kiezen. Hierdoor wordt de nagalmtijd op de bepaalde tonen gericht verminderd en is de ruimte akoestisch perfect.