Barrisol bij Nestle Frankrijk
Barrisol 3D gevormd
Barrisol 3D vormen Rood en Wit
Barrisol 3D gevormd met licht
Barrisol 3D vormen groen en wit, akoestisch verantwoord
3D Displays

Barrisol 3D Displays maken het mogelijk om in alle vormen een Barrisol doek toe te passen. Door het gebruik van verhitting passen de doeken zich aan aan de vorm die ze dienen aan te nemen. Wanneer het doek is afgekoeld, staat deze onder spanning en is niets meer te zien van de afwerking. Het spanplafond is gestructureerd om 3D-architecturale lijnen te geven.

Technische informatie

Dankzij de vrijheid van creatie met de hele profielen van Barrisol, biedt het daarmee een ontwerp van volumes en vormen in 3 dimensies met vele mogelijkheden.

Daarnaast kunnen alle architecturale vormen worden gemaakt: ringen, golven, kegels, geplaveid, kubusvormig, piramides, gewelven, kledingkasten, kernkoppen, kraagstenen, halfronde bogen, ovalen, drie- en vijfzijdig, enz.

Barrisol 3D Displays maken het mogelijk om op moeilijke vormen gebruik te maken van akoestische doeken. Door de doeken te verhitten vormen deze zich naar de vorm van het materiaal. Hierdoor kan er een mooie golfvorm of ellipsvorm worden gecreëerd. 

Door deze technieken jarenlang te ontwikkelen is Barrisol perfect in staat om deze lastige vormen te realiseren.

Golfvorm
Golfvorm barrisol 3D
Ellipsvorm
Ellipse Barrisol 3D

Met de vele mogelijkheden tot creatie van het systeem in 3D, zijn alle soorten installatie, decoratie en restauratie mogelijk:

  • Lichtgevende straatsteen in een eetkamer-design;
  • Veelkleurige golven in een restaurant;
  • Gigantische cilinder op een luchthaven;
  • Gewelven van een kerkschip;
  • Kubieke display-eenheid voor een tentoonstelling;
  • Humanoïde vorm in een winkelcentrum.


Al deze mogelijkheden zijn te zien in de foto’s hierboven. Daar zijn alle bovenstaande mogelijkheden toegelicht in de vorm van een afbeelding. Een project waar deze toepassing naar voren is gekomen is het Nestlé Museum in Zwitserland. Hier is een groot 3D voorwerp geplaatst en akoestisch gemaakt door te werken met akoestische doeken.